Män söks efter sprängattentat

Polisen söker nu två okända män i spaningarna efter den eller de som utförde gårdagens sprängattentat mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan.

I det intensiva polisarbetet efter gärningsmännen bakom bombattentatet mot rättsväsendet och en åklagares bostad vill polisen i Trollhättan nu veta vilka de två män är, som strax efter klockan 6.30 igår morse sågs gå i sällskap Slättbergsvägen förbi chefsåklagare Barbro Jönssons bostad med adress Stamkullevägen. Det kan ha varit gärningsmän, det kan vara två män ute i helt legala ärenden.

Spaningsledaren, kriminalkommissarie Thord Haraldsson, vill i nuläget inte lämna ut något signalement på de två okända män, som vittnen observerade. Men alla observationer av två män i sällskap gående i närheten av åklagarens bostad eller som setts i samband med någon bil kring tidpunkten halv sju på tisdagsmorgonen är av värde för polisen. Polisen tar emot tips på telefonnummer 0520-896 65.

I Trollhättan arbeter för närvarande ett tjugotal poliser på heltid i spaningarna för länskriminalen. I Göteborg och på andra orter i Västsverige arbetar ytterligare ett stort antal poliser i arbetet med att finna gärningsmännen. Chefsåklagare Urban Svenqvist i Borås är nu utsedd till förundersökningsledare.

Polisen i Trollhättan kommer att upprepa sin operation dörrknackning i det aktuella bostadsområdet för att få fler tips i jakten på förövarna.

Text: Jan Gustafsson 
Epost:
jan.gustafsson@sr.se  
Telefon: 0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".