Biskopen riktar skarp kritik mot kyrkoherde

Efter Radio Västs avslöjande om vad konfirmanderna i Herrestads församling i Uddevalla får höra om homosexuella av sin lärare kyrkoherden Kurt Olsson, går nu biskop Lars Eckerdal ut med skarp kritik mot den konfirmationsundervisning kyrkoherden bedriver. - Man får inte tala om människor på det här sättet. Det är vedervärdigt, säger Lars Eckerdal till Radio Väst.
Under måndagen gick biskop Lars Eckerdal ut med ett pressmedelande med anledning av konfirmandelevernas berättelser, i Radio Väst, om vad det fått höra i konfirmationsundervisningen av kyrkoherde Kurt Olsson. I det skriver Lars Eckerdal att: '' Om en präst yttrat sig så som ungdomarna uppger är det upprörande och helt oacceptabelt'' han säger också att historiskt sett har kyrkan bidragit till att förtrycka homosexuella och det får inte fortsätta säger Eckerdahl. Biskopen kommer nu ta upp Kyrt Olssons konfirmationsundervisning i domkapitlet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".