Örebroförare vann Novemberkåsan

Mörkt, regnigt och lerigt var det när motorcyklisterna i  endurotävlingen Novemberkåsan gick i mål sent i natt i Trollhätteskogarna.

Hela tävlingen vanns av Joakim Ljunggren från Örebro med tiden, 5.35.32Andreas Toresson som kör för Kil, men bor i Trollhättan ledde länge, men det räckte inte ända fram - Toresson slutade som tvåa på tiden 5.43.09.

- Lite besviken är man, jag höll ledningen större delen av tävlingen, men det tröt lite på slutet. Den som var bäst han vann ju säger en trött Andreas Toresson efter tävlingen inatt.

På 14’e plats kom 20-årige Christian Svensson från Uddevalla. Han deltog i Novemberkåsan för första gången. Och intrycket efter debuten är att det var jobbigare än han räknat med:

- Det var lite längre än man kan tänka sig, det det var mörkt och det var regnigt och det var jävligt skitigt ute där. Det var som ett inferno kan man nog säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".