Åklagaren krävde stränga fängelsestraff för rånare

Åklagaren yrkade på minst åtta års fängelse för den ä-ldre och minst sex års fängelse för den yngde av de två män som stått åtalade för bankrån bland annat i Dalsland. Rättegången mot de båda avslutades under onsdagen.
De två männen har stått åtalade för fyra bankrån i Dalsland, Västergötland och Örebro län, samt ett rånförsök mot en bank i Västergötland. Det är en 45-åring och en 30-åring, båda hemmahörande i Kristinehamn, som har suttit häktade sedan i september, då de greps med bytet från rånet i Kvänum i Västergötland i bilen. De misstänkta hävdade dock under rättegången att pengarna kom från en bilaffär de hade gjort, och att de inte hade något med rånet att göra. Åklagaren Anders Johansson yrkade på fängelse i minst åtta år för den äldre av rånarna och minst sex år för den yngre av dem. Lidköpings tingsrätt beslutade att de två talade ska stanna kvar i häktet fram tills dess att dom faller. (oklart när det blir, eventuellt nu på fredag)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".