Sol-och-vårare döms till fängelse

I dag dömdes den 60-årige Arne Vulkan till fängelse i ett år och sex månader.

Storbedragaren Arne Vulkan från Lysekil, 60 år, sitter redan i fängelse för att att avtjäna en tidigare bedrägeridom från 2006 på ett år och tre månader. Nu får han påbackning med ytterligare ett och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri och en hel rad bedrägerier mot ett stort antal privatpersoner och företag. Bland de många drabbade finns till exempel ett bilföretag och en fotofirma i Uddevalla.

Arne Vulkan har i mer än två decennier sedan början av 1980-talet försörjt sig på bluff- och skojarverksamhet. Han har satt i system att falskeligen påstå sig syssla med forskning med lånta fjädrar och falska titlar. Vulkan har en synnerligen utvecklad manipuleringsförmåga och lyckades under årens lopp dupera otaliga företag och privatpersoner tills rättvisan han ifatt honom i början av 2000-talet. I domen idag slår Göteborgs tingsrätt fast att Arne Vulkan blir skadeståndsskyldig till dem han lurat med mer än 1 miljon etthundratusen kronor. Han har sedan förut stora skulder till kronofogdemyndigheten och tidigare lurade privatpersoner och företag

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".