Vänersborg vände och vann

IBK Vänersborg svarade för en imponerade vändning i division ett-innebandyn när laget mötte Kumla på bortaplan i Kumlahallen. Vänersborgarna kom tillbaka två gånger och kunde till slut vinna med 6-3 efter att ha legat under med både 0-2 och 2-3.

- Det var verkligen skönt, säger Negjimije Beka till Sveriges Radio Väst och Vänersborg gick med segern upp på fjärde plats i tabellen.

Vänersborg har nu två raka segrar efter en svag period tidigare i höst och parkerar på fjärde plats i tabellen. Bottenlaget Kumla var en ganska enkel nöt att knäcka på hemmaplan men på söndagen blev det svårare och Kumla ledde med 2-0 efter den första perioden.

- Vi peppade upp oss i pausen och tog tag i det hela, säger Negjimije Beka som toppar den interna skytteligan.

Mot Kumla gjorde Beka det viktiga 4-3-målet en bit in i den tredje perioden. Övriga mål gjordes av Jenny Andersson, Rebecka Melkersson, Emma Gran, Michelle Linhart och Ximena Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".