Flygstopp för Saabanställda

Anfallen i Afganistan gör nu att Saabs anställda inte längre får flyga från Europa. Och på Volvo uppmanas de anställda att tänka efter ordentligt innan de bestämmer sig för att genomföra sin tjänsteresa.
Efter attentaten i USA den 11 september infördes flygstopp för de anställda på de stora företagen i vårt område. Efterhand som de stora bolagen började flyga mellan världsdelarna igen har också företagen lättat på sina restriktioner. Men nu blir det hårdare begränsningar igen, efter anfallen i Afganistan. Saabs anställda får inte flyga mellan världsdelarna i tjänsten. Allt enligt principerna som GM-koncernen har fastslagit. De Saabanställda avråds också att flyga mellan länder. Volvokoncernen gör inte riktigt samma bedömning. De anställda ska iaktta stor försiktighet och överväga om de verkligen ska resa. Och om de tycker att de måste resa uppmanas de att ta kontakt med säkerhetsansvariga först. Men något flygförbud är det inte. På Lear Corporation, med fabriker i Trollhättan och Färgelanda, finns det ännu ingen uppmaning till de anställda som gäller resandet med anledning av oroligheterna i Afganistan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".