Åklagaren om Lilla Edet-domarna: - Viktigt att de blev dömda

Det blev fängelse i tre år och tre månader för tre av de huvudåtalade för skottlossningen in i en barnfamiljs bostad i Lilla Edet den 26 september.

Utpressning och hämnd låg bakom dådet i Lilla Edet.

En fjärde man fick tre års fängelse. Dömda för övergrepp i rättssak och försök till utpressning.

Däremot ogillade Vänersborgs tingsrätt åtalet för försök till mord. Det gick inte att bevisa vem eller vilka av männen som sköt de 11 pistolskotten genom lägenhetsdörren, innanför vilken en treåring låg och sov. Föräldrarna träffades av träsplitter.

En femte man, som lånade ut sin bil till hämnargänget, dömdes till skyddstillsyn. En 20-årig kvinna, vars bostad användes vid planeringen av dådet, friades för den delen av åtalet.

Flera av de dömda är medlemmar av det kriminella Brödraskapet Wolfpack.

Chefsåklagare Barbro Jönsson, som förde målet tillsammans med statsåklagare Bo Ericsson, säger till Sveriges Radio Väst att det är mycket viktigt att de åtalade blev dömda. Det visar att samhället inte accepterar skottlossning in i människors bostäder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".