Brödraskapet Wolfpacks julfest slutade hos polisen

Brödraskapet Wolfpack hade julfest i Herrestad i Uddevalla igår kväll - en tillställning som slutade på polisstationen i Uddevalla för sju av julbordsgästerna.

Ett sällskap på ungefär 15 personer deltog i julbordet på Restaurang Herrestad i Uddevalla igår kväll. En relativt stor polissttyrka åkte ut till julfesten och kontrollerade flera av gästerna på julbordet - sju av dom togs med till polisstationen i Uddevalla, tre för fylla och tre för narkotikaprovtagning och en för att störande av allmän ordning som det heter på polissvenska.

På vilket sätt den allmänna ordningen störts har inte gått att få reda på av polisen. Att det var Wolfpack som hade julfesten var tydligt eftersom gästerna bar Brödraskapets västar.

I gårdagens polisstyrkan ingick Uddevalla närpolisområde och länskriminalpolisen. Insatsen är ett led i polisens nationella satsning mot organiserad brottslighet som går ut på att störa och försvåra för yrkeskriminella så mycket som möjligt.

Text: Elisabeth Cederblad 
Epost:
elisabeth.cederblad@sr.se
Telefon: 0522-67 00 58

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".