Metall avråder Saab-anställda

Metall avråder de anställda på Saab i Trollhättan att anta budet från ledningen på 19 000 kronor till de som säger upp sig.
Beloppet är en engångssumma som företaget erbjuder anställda som kan tänka sig att lämna Saab frivilligt. Men Metallklubbens ordförande Paul Åkerlund säger till Metalls hemsida att det bara handlar om att företaget snabbt vill få ner sina kostnader - budet har många nackdelar för den som säger upp sig och blir arbetslös. Bland annat dras 19 0000 av från a-kassan så att ersättningen hålls inne, tills lika många dagar gått som motsvarar 19 000 kronor i ersättning. Dessutom får den som säger upp sig 45 dagars karens från a-kassan eftersom uppsägningen skett på egen begäran. Som lök på laxen får den anställde betala hälften av pengarna i skatt eftersom det är en engångssumma. Metall avråder de anställda att nappa på erbjudandet om de inte redan fått ett annat jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".