Jordbruksverket om djurvanvård

Jordbruksverket kommenterar nu det omfattande fallet med djurvanvård i Dalsland, som blev känt igår där 22 djur hittades döda: - Djupt tragiskt och ett av de största fallen vi har upplevt i Sverige, säger Leif Denneberg, chef för djuravdelningen på Jordbruksverket. Leif Dennerberg anser att kommunen borde ha tätare kontroller än vad de har idag på gårdarna.
Det var i tisdags som den grova vanvården av djur uppdagades vid en gård i Dalsland. 22 ungdjur hittades döda och 21 djur fick avlivas för att dom var i så dåligt skick när myndigheter kom till platsen. Ytterligare drygt 90 djur har nu omhändertagits och flyttats till en annan gård i trakten. Djurägaren som nu misstänks för grov vanvård är en kommunpolitiker som sitter med i nämnden som ansvarar miljö och hälsoskyddsfrågor. Polisen har ännu inte kunnat förhöra djurägaren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".