Försvarar Nordendorph

Kommunalrådet Lennart Björk försvarar Helen Nordendorph, som anklagats för oegentligheter av tre partikamrater. Björk tror att det handlar om en hämndaktion.
Socialdemokraten Helen Nordendorph har anklagats av partikamraterna AnnKristin Sörensson, Karin Engdal och Birgitta Skoglycke för flera oegentligheter, bland annat ska hon ha tagit ut dubbla ersättningar under flera år- hon har fått lön både från arbetsgivaren SSU och ersättning från kommunen för förlorad lön då hon varit på möten. Men det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Björk i Uddevalla tror inte på anklagelserna. Lennart Björk hävdar istället att det hela rör sig om ilska och besvikelse över att AnnKristin Sörensson inte fick en plats i kommunstyrelsen, därför skulle hela affären handla om en hämndaktion. Nu ska en grupp oberoende revisorer granska turerna kring Nordendorphs påstådda dubbla ersättningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".