Nordendorph nekar till ankagelser

Den socialdemokratiska politikern Helen Nordendorph förnekar att hon fått dubbla ersättningar. Tre socialdemokratiska kvinnor har anklagat henne för att ha fått ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst från Uddevalla kommun, utan att det gjorts några löneavdrag från hennes arbetsgivare SSU.
- Det är fel, säger Helen Nordendorph till Radio Väst. Det finns både löneavdrag och, oavsett vad man kallar det, så finns det inte fulla månadslöner. -Om man misstänker att något är fel så går man till organisationen och till revisorerna, men så har inte skett, säger Helen Nordendorph, som dessutom är upprörd över att det material som de tre s-kvinnorna bygger sina anklagelser på har varit borta från SSU-expeditionen i två månader. Magnus Härle, ledamot i arbetarekommunens styrelse, vill nu att polis och åklagare granskar de tre kvinnorna som anklagat Nordendorph för att ta ut dubbla ersättningar. Han vill att åklagare avgör om de tre gjorde något brottsligt när de kopierade bokföringern alternativt om de kan åtalas för förtal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".