TWR kan lägga ner i Uddevalla

Renault har planer på att flytta tillverkningen av den Renaultmodell som börjat byggas i Uddevalla, och 80 bilbyggarjobb hotas. Enligt Metalls ombudsman Bert-Åke Qvillberg har Renault och TWR diskuterat saken ett tag.
Tillverkningen av den exklusiva modellen Renault Clio sport är det som blev kvar av TWR-s produktion i Uddevalla efter att Volvo ensam tog över Autnova för ett par år sedan och fabriken bytte namn till Volvo Cars. Tillverkningen startade på allvar i juli förra året, och enligt de ursprungliga planerna skulle 4000 Renault Clio byggas. Enligt fackets uppfattning är det Renault som tagit initiativet till flyttningen.Personalen har informerats om planerna men inga beslut är fattade än. Om flytten blir av så kommer det triolgien att ske under våren 2002, och i så fall förlorar Uddevalla 80 bilbyggarjobb.Den 26 oktober är Metallklubben kallad till förhandlingar och det kan bli då som TWR lämnar ett formellt besked om nedläggningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".