Samhallsanställda i Färgelanda rädda att bli av med jobben

Bland personalen på Samhall i Färgelanda växer nu en oro om att bli av med jobben, nu när Björnhuset, som Samhall också har lokaler i, skall bli ett livsmedelscentrum.

Per Lundström och Birgitta Johansson, båda från Stigen, har arbetat på Samhall i 13 år om säger till SR Radio Väst att de efter beskedet känner en oro för att bli av med jobben om deras lokal på 800 kvadratmeter kommer att tas över av något av de tre företagen Björneruds Gård, måltidslösningar och Torggummans ägg.

På Samhalls verkstad i Färgelanda finns idag 30 anställda. I måndags kom beskedet att de tre livsmedelsföretagen ska flytta in i Björnhuset och etablera ett livsmedelscentrum.

Då började också oron gro bland personalen om de skulle få behålla sina jobb.

- Men det är för tidigt att säga något om det i nuläget, säger Samhalls distriktschef Pia Strömsholm som också vill skingra orosmolnen. Om det skulle bli förändringar är det en förhandlingsfråga mellan oss och kommunen. Vi är väldigt glada för Färgelandas skull och ser också möjligheter för oss att få nya affärsrelationer. Vi kommer nu att kontakta dessa tre företag och visa vad vi kan och vad vi är bra på. Sedan får vi se hur många vi lyckas få in. jag tror ändå att vi kan tillföra mycket till det som snart skall bli livsmedelscentrum i Färgelanda, avslutar Samhalls distriktschef Pia Strömsholm.

Reporter Thomas Graf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".