Ann-Marie Jacobsson (c), kommunalråd i Färgelanda.
Färgelanda

Livsmedelscentrum kan ta över Samhalls lokaler

Det finns önskemål från de tre företag som skall flytta in i Björnhuset i Färgelanda och bilda ett livsmedelscentrum att ta över Samhalls lokaler. Och det kan bli verklighet.

Det bekräftar nu Färgelandas kommunalråd Ann-Marie Jakobsson (c) för SR Radio Väst.
- Det finns planer att de nya företagen som skall flytta in i Björnhuset kommer att behöva Samhalls lokaler. Men i vilken tids takt kan jag idag inte svara på, säger Ann-Marie Jakobsson.
Det finns alltså önskemål från de tre företagen som skall flytta in i Björnhuset att även använda Samhalls lokaler på 30 kvadratmeter.

Här jobbar idag 30 personer med olika verkstadsjobb. Och som du kunde höra i nyheterna tidigare idag finns det nu en oro bland de anställda att bli av med jobben om företagen vill ha deras lokal på 800 kvadratmeter.
- Jag kan förstå oron bland de anställda på Samhall för beslutet om att upprätta ett livsmedelscentrum i Björnhuset innebär ju en förändring för personalen på Samhall. Det kan bli den förändringen att de jobbar med idag görs någon annanstans och det kan bli det att de får ett arbete i de nya företagen. Vi håller på just nu mellan kommunen, Samhall och företagen. Det är för tidigt att ge några besked just nu. Det är beklagligt när de anställda på Samhall inte vet om sin framtid, säger Ann-Marie Jakobsson.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".