Ljungskile sk

Ljungskile värvar kroatisk mittback

- Han är lite längre än David Leinar. En fysisk spelare som är väldigt aggressiv, säger David Wilson. Han talar om LSK:s senaste nyförvärv Damir Vitas som just nu ser ut att bli den som spelar i mittförsvaret tillsammans med förra årets succéman Leinar när Allsvenskan drar igång om två månader.

Häromdagen skickade Ljungskile hem Atiba Charles som provtränat med klubben i en vecka. Istället valde David Wilson att satsa på Damir Vitas som ny mittback. Vitas och Ljungskile har legat i förhandlingar i en månad ungefär och på måndagskvällen blev allt klart. LSK löser honom från hans kontrakt med Međimurje Čakovec i den kroatiska ligan och 26-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Han har rutin från en bra liga, säger David Wilson till Sveriges Radio Väst.

Låt vara att Čakovec ligger sist i den kroatiska ligan som just nu har uppehåll. Vitas blir ett nyttigt tillskott för Ljungskile som letat försvarare hela vintern. Och fler lär det bli.

- Ytterligare en mittback kan bli klar den här veckan, säger David Wilson.

Leinar och Vitas är just nu de enda mittbackarna i LSK:s trupp men Richard Jansson har också erfarenhet av att spela centralt även om han mest hållit till ute på kanten sedan han kom till Ljungskile.

Damir Vitas har tränat med LSK i en vecka ungefär men David Wilson har inte sett honom spela match än, annat än på video. Vitas första match blir således på lördag när LSK inleder försäsongen mot Sparta i Sarpsborg i Norge.

Not: David Leinar är 188 cm, Damir Vitas 190 cm.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".