Vänersborg

Mystisk magsjuka efter fotbollsmatch

Mellan 40 och 50 fotbollsspelare drabbades i helgen av magsjuka, efter en turnering i Idrottshuset i Vänersborg. Ännu vet man inte vad som kan ha orsakat sjukdomen.

Det var efter inomhusturneringen Ica Kvantum cup i Vänersborg i lördags som uppåt 50 fotbollsspelare, och även en del från publiken, drabbades av magsjuka. Under cupen serverades korv och hamburgare, och enligt Bengt Arvidsson, som är styrelseledamot i Vänersborgs IF som arrangerade turneringen var det framförallt publiken som åt den.
Eftersom spelarna dricker mycket vatten under matcherna trodde Arvidsson att smittan kunde komma från vattnet. Kajsa Wegberg är miljö- och hälsoskyddsinspektör i Vänersborgs kommun. Hon tror inte att smittan är vattenburen. Och enligt en anonym källa som Sveriges Radio Väst har pratat med, åt spelarna av maten. Efter matcherna fick alla spelarna äta hur mycket korv och hamburgare de ville och praktiskt taget alla åt. Maten kommer från Ica kvantum, men vad som orsakat smittan vet man ännu inte. Det som ytterligare komplicerar saken är att tre vegetarianer också har drabbats.

Idag ska Vänersborgs kommun upprätta ett kontaktnätverk dit alla drabbade kan ringa. På så sätt hoppas man kunna hitta den mat som alla drabbade åt av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista