Sverigedemokrat avstängd från lärarjobb

Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraternas ledamot i Trollhättans fullmäktige Gorm Lind är avstängd från sitt arbete som lärare på en skola i Lilla Edet efter anklagelser om att han varit våldsam mot en elev.
Anledningen till avstängningen var en polisanmälan från en elev som Lind skulle ha varit våldsam mot men utredningen las ner eftersom ord stod mot ord. Gorm Lind säger till Radio Väst att anmälan var helt ogrundad men i övrigt vill han inte kommentera saken. Trots att polisutredningen är nedlagd är Lind fortfarande avstängd från sitt vikariat på Fuxernaskolan sen ett par månader. Just nu pågår en central förhandling mellan utbildningsfdörvaltningen i Lilla Edet och Lärarförbundet om Lind ska få sitt vikariat förlängt eller ej. Utbildningschefen i Lilla Edet, Leif Ivelind, vill inte kommentera några detaljer eftersom förhandlingen inte är avslutad. Men Lärarförbundet hävdar att det är brott mot anställningsavtalet om Gorm Lind inte får ha kvar sitt vikariat. Gorm Lind säger själv att hans lärargärning inte har något med hans politiska hemvist att göra, att han följer läroplanen och inte låter de politiska åsikterna färga undervisningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".