<font color="#000000">Markus Senften här i en Mjällbytröja. Bild: Annette Friberg/CANPIX </font>
Uddevalla

Senften: "Jag har strävat mot Allsvenskan hela livet"

David Wilson börjar att bli klar med sitt lagbygge. Idag fyllde han på med ytterligare en mittback - Markus Senften - och därmed blir det inte fler spelare i den lagdelen.

Senften spelade i Ljungskile säsongen 2005 och kommer närmast från Kristianstads FF i division ett.
- Det är skönt att vara tillbaka i Bohuslän, säger han till Sveriges Radio Väst.

Markus Senften är född på Orust och har tidigare också spelat i Stenungsund som var hans första elitklubb. Sedan dess har han kommit att representera en mängd klubbar runtom i Sverige i divisionerna strax under allsvenskan, men nu är han alltså tillbaka i Bohuslän för att debutera i den högsta serien.

- Jag känner mig bättre fysiskt nu, säger han till Sveriges Radio Väst.

Och just fysiken fördes av tränaren David Wilson fram som det starkaste argumentet för att han väljer att ta tillbaka Senften till sitt lag.

- Hans fysik är helt otrolig, säger Wilson till Radio Väst och berättar vidare att han redan 2005 sa till Markus Senften att han kunde ha spelat i allsvenskan tidigt i sin karriär om han jobbat bättre med sin fysik.

- Det var en liten besvikelse att han inte kunde nå upp till sin potential, säger Wilson som menar att Senften alltid haft en mycket hög högsta nivå.

- Han är den enda spelaren i Superettan som jag sett som tagit hand om Stefan Thordarson.

Thordarson spelade för IFK Norrköping säsongen 2005 och när LSK besegrade ”Peking” på bortaplan med 2-0 var Markus Senften sannolikt bäst på plan.

Markus Senften, som fyller 30 år om en månad, gjorde fyra mål för LSK säsongen 2005 när laget slutade på fjärde plats, bara två poäng från en allsvensk kvalplats. Efter den säsongen lämnade både Wilson och Senften klubben, men nu återser de alltså varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".