Uddevalla

Skärets succé fullständig

Vid JSM ifjol tog Uddevallaklubben Skäret sju medaljer. Det var ett magnifikt resultat. I år arrangerades mästerskapet på hemmaplan, och då blev det 13 nya noteringar i prisskåpet.

- Det är sjukt, säger chefstränaren Dennis Fredriksson.

Och det finns anledning att lyfta fram många efter Skärets stora succé. David Larsson exempelvis som nyss varit skadad och missat nästan hela uppladdningen inför JSM. Eller Mattias Carlsson som tog åtta medaljer i lag och individuellt. Och efteråt var han faktiskt mest nöjd med vad han åstadkommit i lagkapperna.

- Vi har ett härligt flyt i lagkapperna nu, säger han till Radio Väst. Och fyra guld talar förstås ett tydligt språk.

- Jag hoppas att vi får se honom i OS 2012 i London, han har egenskaperna, säger Dennis Fredriksson.

Natalie Andersson kammade hem två medaljer. Ett silver på 4 gånger 50 meter medley samt brons 50 meter fjäril. Hon är nöjd med lagmedaljen men kräver mer av sig självt individuellt.

- Jag känner att jag har mer att ge på 50 meter fjäril, säger hon till Radio Väst.

Chefstränaren Dennis Fredriksson kunde med hes röst summera JSM i Radio Väst på söndagskvällen. Han hyllade sina simmare men också alla som hjälpt till med arrangemanget i Uddevall

Vad är du mest nöjd med?

- Allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".