Ljungskile

Ingen BP-skandal för LSK

Spekulationer kring hur det egentligen låg till med kontraktsskrivandet kring den amerikanske målvakten Colin Burns klargjordes i dag. Colin Burns hade skrivit under kontraktet, men den andra parten, Ljungskile SK, hade ännu inte fattat pennan.

- Men vi ser självklart att vi kan göra klart affären utan några problem och att Colin inom kort tillhör LSK, säger klubbens talesman Jonas Algotsson. Detta innebär att om beskedet från UEFA - som väntas nästa vecka - blir att Burns inte får ställa sig mellan stolparna förrän den 1 juli i sommar (se tidigare artiklar i ämnet), så kan LSK slopa hans namn från listan på nyförvärv och släppa Burns vidare. Därmed skulle LSK även slippa betala ut lön till en spelare som inte får spela.

När Brommapojkarna förra året var i en liknande situation med deras nyförvärv Imad Chhadeh, hade BP gjort misstaget att skriva på kontraktet, och sedan upptäcka att Chhadeh inte skulle få spela förrän den 1 juli. Tre månader utan speltid, varken kul för klubben, som fick betala hans lön i onödan, eller för Chhadeh själv. Nu hamnar lyckligtvis Ljungskile inte i samma sits, även om det är ett besvärligt läge.

- Det är naturligtvis otroligt tråkigt för Colin och givetvis tråkigt för oss också. Men vi är positiva till att det löser sig, det är vi alltid, säger Jonas Algotsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".