Fängelse för hemtjänstanställd

En kvinna från Vänersborg dömdes idag till fängelse i ett och ett halvt år för att ha stulit från gamla när hon jobbat i hemtjänsten i Uddevalla.
Kvinnan har stulit för omkring 90 000 kronor, bland annat stulit kristallglas och smycken. I ett fall har en 97-årig kvinna blivit av med sina vigsel- och förlovningsringar. Den dömda kvinnan har själv hävdat att hon har fått eller köpt smyckena, antingen från de gamla själva, eller ifrån affärer. Men under förhören har hennes uppgifter varit motsägelsefulla, vid ett tillfälle har hon sagt att ett par granatörhängen tillhört hennes dotter, men senare kände hon inte igen dem. Brottet anses som grovt, eftersom hon brutit mot det förtroende som personal i hemtjänsten har, och för att brotten har skett systematiskt och mot människor som måste ha hjälp, i något fall även dementa. 40-åringen jobbade i Uddevalla och har under åren 2001 till 2002 stulit från minst sex personer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".