Uddevalla

Festen får vänta för Kropps

Efter idel segrar den här säsongen var det dukat för fest när Kroppskultur tog sig an Kärra på bortaplan idag i en seriefinal i Division ett södra. Men det ville sig inte. Uddevallalaget förlorade för första gången för säsongen och Elitserien får vänta lite till.

- Det mentala spelade in, säger Madeleine Axelsson.

Med fyra omgångar kvar ledde Kroppskultur serien med sex poäng före Kärra efter ett fantastiskt facit; 18 matcher och 18 segrar. Men nu har laget en notering i förlustkolumnen också.

Kärra vann med 32-28 efter en riktig gastkramning i Lillekärr Hallen där lagen följdes åt genom matchen. Kropps hade ledningen i den andra halvleken men Kärra kom tillbaka och ryckte i slutet åt sig en ledning som gav laget segern. Marginalen blev till slut fyra mål och det var den största skillnaden som rådde mellan lagen under matchen.

- Vi fick ingen riktig träff på vårt spel, säger tränaren Fredrik Johansson till Radio Väst efter slutsignalen.

Nu återstår tre omgångar i Division ett södra och Kroppskultur har fortfarande trumf på hand med fyra poängs ledning före Kärra i kampen om förstaplatsen som ger direktuppflyttning till Elitserien. Närmast väntar match mot Lysekil hemma.