Varsel lindras på SeM i Åmål

För några veckor sedan kom storvarsel om uppsägningar på företaget Sem i Åmål. Men varslet lindras till att 23 av 40 metallare sägs upp.
I veckan blev förhandlingarna klara mellan metallfacket och företaget och så snart som möjligt kommer 23 metallare få sina uppsägningsbesked. Orsaken till uppsägingarna är arbetsbrist. Sem är bl a underleverantör till Saab Automobile. Den stora stötestenen i förhandlingarna var 17 långtidsfrånvarande eftersom företaget ville säga upp lika många som just nu arbetar med fast anställning för att sedan erbjuda dem omedelbara vikariat. Det ansåg Metallfacket var oacceptabelt och ett sätt att urholka anställningsvillkoren. Men det kan bli nya uppsägningar framörver om några av dom långtidsfrånvarande skulle komma tillbaka till produktionen. Företaget är fortfarande övertygat om att personalstyrkan bör minskas ytterligare. Tio tjänstemän varslades samatidgt men förhandlingarna kring dem är inte klara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".