Uddevalla

LSK testar ny slovak

Trots att pengarna är slut fortsätter David Wilson att bjuda in spelare för provträningar i Ljungskile. Igår kom Michal Kubala från Slovan Bratislava i Slovakien. Han ska träna med laget under resten av veckan.

- Det är en defensiv mittfältare med ungefär samma spelstil som Anders Augustsson och Aleksandar Kitic, säger Wilson till Radio Väst.

För två veckor sedan avslöjade Radio Väst att pengarna till nya spelare tagit slut i Ljungskile SK. Ändå planerar David Wilson för nya nyförvärv. Igår anlände Michal Kubala, 27, till Skarsjövallen för att träna med laget under resten av veckan.

Kubala tillhör Slovan Bratislava som är en storklubb i Slovakien. Under innevarande säsong har det gått lite trögt och laget finns i mitten av tabellen efter 18 omgångar men på nittiotalet stod klubben som ligamästare fyra gånger.

Kubala kom till Bratislava 2006 efter att ha spelat för FC Artmedia Bratislava, AS Trencin, FC Rimavska Sobota, FK Artmedia Petrzalka, Vinohrady och Slovan Levice. Han verkar således vara något av en handelsresande i fotboll.

Enligt David Wilson har han spelat hand dryg handfull matcher i a-laget under den här säsongen.

Ljungskiles ekonomi är fortfarande ansträngd. Några nya sponsorer har inte dykt upp. Wilson hoppas dock att situationen kan förändras fram till sommaren då Kubalas säsong i Slovakien är slut.

- Det skulle kunna bli en öppning då, säger Wilson. Och i så fall vet vi vad han går för.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00