Trollhättan

Tre i förhör om bombattentatet mot chefsåklagaren

De tre män som sitter häktade i Göteborg efter en knarkrazzia i stadsdelen Gårdsten kan ha kopplingar till sprängattentatet mot Barbro Jönsson. Det säger Thord Haraldsson som nu förhör männen angående sprängningen.

Det var vid en knarkrazzia mot två lägenheter i stadsdelen Gårdsten i Göteborg för ett tag sedan som polisen fann stora mängder sprängmedel. Det beslagtagna laddningarna visade sig vara av samma sort som användes vid attentatet mot chefsåklagare Barbro Jönsson i höstas.

Tre män i 20-årsåldern sitter nu häktade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Alla tre är från Angered och två av männen är kända av polisen sedan tidigare.

Enligt Thord Haradsson har polisen ännu inte hittat någon direkt koppling mellan männen och chefsåklagaren, men däremot finns det kopplingar till andra personer i utredningen som gör dem intressanta.
Männen häktades redan den 15 februari och har sedan dess förhörts ett antal gånger angående attentaten mot Chefsåklagare Barbro Jönssons lägenhet.
Nu fortsätter polisen att förhöra männen för att få reda på hur de kommit över sprängämnena och hur de eventuellt kan vara inblandade.