Uddevalla

Bergdahl: "Inget PLSK"

Ljungskile SK fick en ny huvudsponsor i fredags och med det ett stort tillskott i kassan. Samtidigt för föreningen diskussioner med flera andra företag och mer pengar kan komma in snart. Ett av företagen är Panos Emporio vars ägare Panos Papadopoulos intervjuades av Radio Väst i torsdags. Han ville då inte utesluta att hans företagsnamn skulle ingå i klubbnamnet igen, som det gjorde i allsvenskan 1997.

- Det är inte aktuellt. Diskussionerna har inte alls handlat om det, säger Lars Bergdahl, ordförande i LSK idag.

Det kommer således inte att bli något namnbyte på Ljungskile SK – i alla fall inte i år. Fortfarande finns förhandlingar inplanerade med Uddevalla kommun om den så kallade ”andra etappen” i kommunens avtal med Ljungskile som är värt fem miljoner kronor. Där ska ett namntillägg diskuteras, men då handlar det om Uddevalla.

Att Panos skulle ingå i namnet igen, som det gjorde mellan åren 1997 och 2002, är inte aktuellt.

- Jag förstår inte det, säger Lars Bergdahl när Radio Väst ber honom kommentera Panos Papadopoulos utspel tidigare i veckan.

Baddräktskungen sa till Radio Väst att han ville stödja LSK igen, men att han inte visste med hur mycket pengar. På frågan om det kunde bli tal om Panos Ljungskile SK igen svarade han:

- Vet inte, det är för tidigt att säga.

Att det över huvud taget skulle vara aktuellt dementeras av Lars Bergdahl.

- Det har inte diskuterats alls. Han känner dessutom till våra förhandlingar med kommunen.

Uddevalla kommer i år inte ingå i klubbnamnet men den mest exponerade reklamplatsen på LSK:s dräkter kommer att prydas av kommunens namn. Det ingår i ”etapp ett” av avtalet mellan klubben och kommunen som också är värt fem miljoner kronor.

Enligt vad Radio Väst erfar vill Panos sponsra med 100 000 kronor. Lars Bergdahl vill inte kommentera den summan men tillägger:

- Det ska till betydligt mer om det ska bli frågan om något namnbyte.