Uddevalla

Uddevallabo döms för vapenbrott

En Uddevallabo har dömts för vapenbrott för att ha slarvat med en gammal, ärvd revolver.

Den 54-årige Uddevallabon var deprimerad och onykter. Därför ringde hans dotter till polisen och bad dem åka ut till pappans bostad på landsbygden.

Där hittade polisen den gamla revolvern liggande på vedspisen. Fulladdad med sex skott. Mannen sa att den låg framme därför att han hade tänkt skjuta sina lagårdskatter. Han ville inte att de skulle vara utan tillsyn, när husse tänkte flytta till en kvinna i Norge. Skotthålen i taket var efter en provskjutning med revolvern, som han gjort flera år tidigare.

Men någon licens för revolvern hade mannen inte. Däremot för andra vapen. Han hade tänkt söka licens också för revolvern, men det blev aldrig av. Han hade ärvt den efter sin farbror för 20 år sedan. Den var avsedd för grytjakt på grävling och räv och var av kaliber 22. Men det blev aldrig någon grytjakt och revolvern blev liggande.

Nu döms alltså 54-åringen för vapenbrott till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Om fängelsestraff hade valts, skulle påföljden ha varit en månad. Mannens alla vapen beslagtogs av polisen och licenserna är indragna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".