Uddevalla

Vittnen hördes i pokerrättegången

Pokerrättegången i Uddevalla, där sex står åtalade, är inne på sin fjärde dag. I dag förhörs vittnen.

Det var en olaglig pokerturnering. Det menar Lotterinspektionens chefsjurist Håkan Hallstedt som var första vittnet att höras idag.

Det fanns inget tillstånd för att utföra turneringen. Det enda lagliga pokerspelandet i Sverige får bara utföras i en sluten grupp och man får inte tjäna pengar på spelandet.

– Sluten grupp är knappast 700 personer, sa Hallstedt och menade också att arrangörerna skulle tjäna pengar på arrangemanget.

Pokerturneringen upptäcktes relativt enkelt av Lotteriinspektionen efter att de surfat runt på ett antal pokerforum på internet där de också snabbt förstod att arrangemanget skulle bli stort.

De sex åtalades advokater ställde flera frågor angående otydligheter från Lotteriinspektionen och vinster i poker och vad inspektionen drar för gräns där.

Det ifrågasattes också om varför inte det betalats ut någon vite när inspektionen väl fick nys om pokerturneringen.

Spaningsledare och kommissarie Paavo Honkavaara var nästa vittne och har redogjorde för hur tillslaget gått till.

Fem minuter innan polisen skulle slå till rapporterade civila polisen vid turneringen om hur spelare rusade ut ur lokalen, då de förmodligen fått nys om tillslaget genom att någon sett den poliskaravan som gått från Tanumshede.

En nyckelperson, 36-åringen hittades på platsen, 33-åringen fann de senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".