Skadade efter Åmålsbranden

Två personer ligger fortfarande på sjukhus med skador efter branden i Åmål natten till igår. Den brandskadade fastigheten i Åmål kommer delvis att rivas.
Den kvinna i 30-årsåldern, som skadades i branden i Åmål igår, opererades idag på Linköpings Universitetssjukhus. Hon fick brännskador och frakturer i samband med branden och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen men har inga livshotande skador. Kvinnans månadsgamla baby är oskads och mår bra men kommer finnas kvar på Karlstad Sjukhus eftersom pappan vårdas för brännskador. Han blir kvar på sjukhus ungefär en vecka till. De fyra som fördes till NÄL, en vuxen och tre barn, är alla idag utskrivna från sjukhuset. Den brandskadade fastigheten i Åmål kommer delvis att rivas, ungefär en tredjedel blir kvar, det vill säga tre lägenheter, det säger fastighetsägaren Christer Elander, som räknar med att hyresgästerna ska kunna flytta in igen om 5-6 veckor. Fastighetsägaren vet ännu inte om han kommer att bygga något nytt efter det nedbrunna huset. Om så blir fallet, kan det vara klart först om två år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".