Domkapitlet tog inte upp kränkande präst

Trots starka reaktioner och löften från biskop Lars Eckerdal har han och stiftet ännu inte agerat i frågan om den kränkande syn på homosexuella som kyrkoherde Kurt Olsson i Uddevalla förmedlar till sina konfirmander. Domkapitlet tog inte upp frågan vid sitt senaste sammanträde.
- "Hur skulle ni känna det om ni fick en banan i analen! - "Homosexualitet är något man ärver via generna..." Så uttryckte sig prästen Kurt Olsson i Uddevalla till sina konfirmander när de talade om homsexualitet och som fick elever och föräldrar att reagera. Även Biskop Lars Eckerdal reagerade starkt efter Radio Västs avslöjande i januari. - Vedervärdig hållning till homosexuella och en människosyn som är under all kritk...sa Lars Ecekrdal bland annat och lovade agera snarast och ta upp det till domkapitlets sammanträde i förra veckan. Men ärendet togs inte upp och ännu har inget hänt. Biskop Lars Eckerdal har heller ännu inte kontaktat Kurt Olsson. Ingen i Göteborgs stift handlägger heller ärendet enligt informationsansvarig, Lasse Bengtsson. Lasse Bengtsson säger vidare till Radio Väst att ärendet eventuellt kommer att tas upp vid nästa sammanträde den 10 april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".