Skattekoll av unga med hemsidor

Skattemyndigheten i Västsverige gör nu en särskild satsning för att kontrollera hur mycket ungdomar tjäntar på att ha hemsidor på internet. Den nämsta tiden kommer 300 västsvenskar mestadels ungdomar med hemsidor få ett brev hem med information om att de måste redovisa alla inkomster.
Och de spel som skattemyndigheten ska titta närmare på i Västsverige är framför allt casinospel på nätet samt även så kallade nätverksspel. För många ungdomars del kan det handla om mycket stora inkomster, tror Maria Nilsson på skattemyndigheten. - Det som vi har sett i de fall vi redan tittat på, handlar det om tio tusentalskronor ända upp till miljonen säger Maria Nilsson till Radio Sjuhärad. I det senare fallet handlar det om datorer som kopplats ihop så att ett stort antal ungdomar kan delta i samma dfataspel samtidigt. På flera håll finns det särskilda lokaler med sådana datanätverk, dit ungdomar får betala inträde för att sitta en helg och spela. En annan sak som skattemyndigheten kommer särskåda är så kallade dialer-program, dvs dataprogram som tar över din dator och ringer upp en hemsida som du får betala pengar för att titta på, och det handlar främst om porrsidor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".