Munkedal

Sex åtalas för internt nazistrån

Idag åtalades sex män ur den högerextrema organisationen Nordiska förbundet för rån.
Sju personer höll fast och hotade sin förre kompanjon under vapenhot för att komma över innehållet i hans dator.

Det var natten till den 8 februari som de sex åtalade männen och en sjunde person, åkte till Munkedal. De är alla aktiva inom den högerextrema organisationen Nordiska förbundet och flera av de åtalade har framträdande roller inom Nordiska förlaget.

Syftet med besöket i Munkedal var att ta tillbaka ett dataregister med kund och medlemsuppgifter för Nordiska förlaget som en tidigare kompanjon i Munkedal tagit med när han lämnat förlaget för att istället samarbeta med den rasistiska nättidningen Info14.

För att komma över datorn med registret har två av de misstänkta hållit fast målsägarem, en tredje hotade honom med ett basebollträ mot kroppen, en fjärde har riktat någon form av skjutvapen mot honom.

Under tiden har ytterligare två av de åtalade männen plockat ut mannens hårddiskar ur hans dator.

Efter att männen gett sig av med hårddiskarna från Munkedal försökte målsägaren föja efter för att ta tillbaks dem och han har då åter hotats med skjutvapnet på nära håll.

De åtalade männen är mellan 23 och 31 år, de kommer från Linköping, Alingsås, Trollhättan, Göteborg och Hedemora.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista