Richard Jansson hade fullt upp med Cesar Santin under matchen. Foto: Paul Madej / SCANPIX.
Sport

Jansson: "Jag gör ett juniormisstag"

Fotboll. Ljungskile skapade nästan inte enda målchans borta mot Kalmar FF och var understundom utspelat. Ändå fick laget en chans i den andra halvleken att få med sig en poäng från matchen när Aleksandar Kitic reducerade till 2-1 som en blixt från klar himmel. Minuten senare släcktes ändå hoppet, på grund av ett grovt försvarsmisstag.

– Jag ger dem målet, säger Richard Jansson till Radio Väst.

Trots att Kalmar FF:s seger var odiskutabel och välmotiverad talade David Wilson efter matchen om den lilla men ändå tydliga möjlighet som LSK fick att komma tillbaka in i matchen i den andra halvleken.

Det han menade var Aleksandar Kitics reducering till 2-1 med 20 minuter kvar som kunde gett bortalaget en chans att sätta lite press på Kalmar under slutminuterna. Men den möjligheten gick om intet snabbt när Richard Jansson spelade fel i försvaret vilket gav Cesar Santin ett läge att avancera in i straffområdet där han fälldes av Markus Senften med en straff som följd.

– Det får inte hända. Jag är otroligt besviken på mig själv, säger en bedrövad Richard Jansson efteråt till Radio Väst.

Cesar Santin slog säkert in straffen som blev efter Senftens fällning och med 3-1 var matchen avgjord definitivt.

Jansson har fått mycket beröm för sina insatser under försäsongen och i premiären mot Hammarby, men efter misstaget mot Kalmar var tränaren David Wilson öppet kritisk. Wilson menade att misstaget gjorde att luften gick ur laget och den lilla chans som fanns att få med sig en poäng försvann efter straffen.

– Richard har fått mycket beröm, med all rätt. Men sådana här misstag har vi inte råd med. Jag tror inte att han kommer att göra något liknande igen, säger Wilson.

David Wilson sa på presskonferensen efteråt att Ljungskile har fem matcher på sig att anpassa sitt spel till allsvensk nivå och tvätta bort de misstag som spelarna nu gör. Om prestationerna inte håller rätt klass då blir det – som Wilson själv uttryckte det – en lång säsong.

– De första fem matcherna är oerhört tuffa och vi har inga hemmamatcher mot de lagen vi ska konkurrera mot [i botten] under de första tio matcherna. Vi måste höja koncentrationen.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista