Lilla Edet

Kvinna misstänkt för mordförsök.

En 27-årig kvinna från Lilla Edet har åtalats misstänkt bla för försök till mord alternativt grov misshandel genom att med vilje frontalkrocka sin bil mot sitt offer.

Det handlar om en rad olika åtalspunkter i den här härvan som hela tiden trappats upp säger åklagare Per Åke Kvarnström som har hand om fallet.

Olaga hot, misshandel, försök till grov misshandel, ofredande och till sist  försök till mord, alternativt grov misshandel.

Den 27 åriga kvinnan har riktat sitt agg mot sin före detta pojkväns nya kvinna som 27åringen hade besöksförbud till, ett förbud hon brutit. Vidare har 27 åringen hotat den ”nya kvinnan” till livet och följt efter henne runt om i samhället vid olika tillfällen. Vid ett tillfälle när den ”nya kvinnan” promenerat med två väninnor i Lilla Edet försökte den 27åriga kvinnan köra över allihop men de klarade sig oskadda genom att snabbt kasta sig i diket.

En tid senare försökte den 27-åriga kvinnan i hög hastighet frontalkrocka sin egen bil mot sin före detta pojkväns bil som hon trodde kördes av den ”nya kvinnan”. Men det var en väninnan till den ”nya kvinnan” som i stället körde bilen och hon hann i sista sekunden väja undan. Istället frontalkrockade den 27 åriga kvinnan med bakomvarande bil som totalförstördes och där både den 27-åriga kvinnan och föraren i den bakomvarande bilen skadades.

Samtliga brott som den 27åriga kvinnan är misstänkt för utspelade sig förra sommaren och åklagare Per Åke Kvarnström är bedrövad över att ärendet tagit så lång tid innan det kommit till åtal.

– Tyvärr har ärendet ramlat mellan stolarna här på åklagarkammaren , säger han vidare till SR Väst.

- Det är beklagligt med tanke på brottens allvar säger han vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista