VÄNERSBORG

17-årig flicka våldtagen i Vänersborg

Sent igår kväll knivhotades och våldtogs en 17-årig flicka i trakten av vattentornet i Vänersborg. Nu vill polisen ha fram vittnesuppgifter om vad folk har sett i området.

17-åringen som bor på annan ort och studerar i Vänersborg var på väg på Marierovägen i riktning mot vattentornet och tidpunkten var mellan elva och kvart över elva igår kväll.

Då blev hon upphunnen av en man som hotade henne med kniv och fullbordade våldtäkten intill vattentornet. Efter dådet kunde kvinnan själv slå larm och fördes till NÄL i ambulans. Hon har sedan skrivits ut från sjukhuset och vilar ut på hemorten.

Länskriminalen i Trollhättan är intresserad av alla iakttagelser från trakten av Vänersborgs vattentorn igår kväll. Ännu går man inte ut med det signalement på våldtäktsmannen som finns - detta för att inte styra vittnesuppgifterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".