Ljungskiles Robert Johansson bärs ut från planen efter en knäskada. Foto: Ralf Bergman / SCANPIX.
Sport

"Lillen" drabbad av ny knäskada

Fotboll. Att förlora med 4-0 mot en av huvudkonkurrenterna är förstås tungt, men allra värst efter Ljungskiles match mot Sundsvall var något annat för tränaren David Wilson. Robert Johansson, 28, skadad knäet - igen.

– Det var den största besvikelsen med den här matchen, säger Wilson till Radio Väst.

Och det är inte svårt att förstå vad han menar. Robert Johansson har precis kämpat sig tillbaka från en svår knäskada och matchen mot Sundsvall var hans första allsvenska framträdande någonsin från start. Men det varade bara i en dryg minut.

– Han fastnade i gräset och vred knäet. Vi får se vad Leif Swärd [läkare] säger när han har undersökt honom. Vår massör tror att det är ledbandet, säger David Wilson till Radio Väst.

Det är samma knä som Johansson senast var skadad i men den gången var det korsbandet som gick av.

Om det är en ny allvarlig knäskada kommer den därmed som ett dråpslag för Robert Johansson. Inför säsongen 2007 kom han tillbaka till Ljungskile efter en tid i AIK där han aldrig fick chansen att spela i allsvenskan på grund av skador. Och knappt hann han komma till Ljungskile den gången förrän olyckan var framme igen. Just innan säsongspremiären gick korsbandet av och Johansson fick rehabträna hela 2007 när LSK gick till allsvenskan.

Inför årets säsong sa han till Radio Väst:

– Jag har varit nära allsvenskan två gånger men aldrig fått göra någon match på grund av skador. Jag är otroligt sugen.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".