För många poliser sitter inne, tycker polischef

Det finns för få poliser i ute på gator och torg och för många inne i polishusen. Det anser tillförordnade närpolischefen i Sotenäs Anders Kristiansson.

Allt fler poliser försvinner ur yttre tjänst. Allt fler poliser sitter i stället inne i sina polishus. Det säger polisbefälet Anders Kristiansson i Sotenäs som är mycket kritisk till de senaste årens utveckling inom polisväsendet.

- Vi tvingas hela tiden göra avkall i servicen mot allmänheten, för dem som utsatts för brott, säger Anders Kristiansson till Sveriges Radio Väst.
- Vi har inte möjlighet att komma ut och ta upp anmälningar om vardagsbrottsligheten, som drabbar så många. Det är galet, fullständigt galet, säger Anders Kristiansson.

Han får stöd i sin kritik av poliskollegan Mats Hansson i Dalsland:
- Ett nytt polishus för flera hundra miljoner byggs i Göteborg. Men ute på fältet, där tappar vi hela tiden, säger Hansson till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista