1 av 2
Magnus Haglund, tränare IF Elfsborg. Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX.
2 av 2
Ljungskiles Matchvinnare Martin Smedberg th jublar med Richard Jansson efter 1-0 mot Elfsborg i torsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Ljungskile SK och IF Elfsborg i Ljungskile. FOTO: Adam Ihse / SCANPIX.
Sport

Wilson ilsknade till på Haglund

Det var god stämning i Ljungskiles SK:s klubbhus efter segern i fotbollsallsvenskan mot Elfsborg igår kväll, bland styrelsemedlemmar och andra med anknytning till klubben. Men när presskonferensen inleddes i samma lokal blev det frostigare. Elfsborgs tränare Magnus Haglund beklagade sig över gräsmattan och anklagade LSK för destruktivt spel.

– Jag har inte tid att lyssna på sånt, det är dåliga ursäkter, säger David Wilson.

Och David Wilson visade direkt vad han tyckte om Magnus Haglunds förklaring efter matchen som innebar Elfsborgs första förlust för säsongen. Wilson skruvade på sig irriterat när Haglund sa:

– Tempot i matchen dör varje gång Ljungskile får bollen vid en fast situation. Det blir inte särskilt underhållande om vi ska locka mer folk till arenorna. Men så länge domarna tillåter det kan vi inte göra mycket åt det.

Haglund tyckte inte heller att underlaget varit särskilt bra trots att gräsmattan på Starke Arvid höll betydligt bättre klass jämfört med hur den sett ut tidigare under säsongen.

När David Wilson väl fick ordet valde han för första gången i år att hålla presskonferensen på engelska (Wilson säger själv att han bara pratar engelska när han är irriterad).

– Andra tränare försöker utnyttja alla regler som finns. När vi var i Kalmar kastade inte deras bollpojkar bollen till oss. Elfsborg vattnade sitt konstgräs tidigare när det var tillåtet, för att gynna deras spel. Men vi klagar inte, det är något man måste köpa när man är bortalag. Det är helt idiotiskt att lyssna på sånt här. Vi vann för att vi förtjänade det.

Matchen mellan LSK och Elfsborg var understundom grinig och gästerna blev frustrerade av att Ljungskile hela tiden fördröjde spelet. Flera gånger försökte de också göra domaren Håkan Jonasson uppmärksam på det och Jonasson sa också ifrån flera gånger. Men taktiken lyckades och Wilson kunde därmed inkassera Ljungskiles första allsvenska seger sedan 1997.

– Fotboll är ett taktiskt spel också, det är inte bara att gå ut och leka med kompisar.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".