LJUNGSKILE

David Wilson om vad som ska förbättras

Inför fotbollsallsvenskan sa Ljungskiles tränare David Wilson att laget behöver fem matcher för att lära sig vad det handlar om. Nu har det gått fem omgångar så Wilson förklarar vad LSK har lärt sig och vad som måste förbättras.

På måndagen väntar match borta mot Trelleborg och då måste Lsk vara bättre på de fasta situationerna. Mot Elfsborg fungerade inte detta då Cedomir Zarkovic slarvade bort majoriteten av de hörnor och frisparkar som han slog.

Med tanke på hur Lsk tränade under söndagen så kan man ana att Wilson väljer att låta laget som besegrade Elfsborg också få förtroendet mot Trelleborg. Augustsson, Kitic, Smedberg, Zarkovic, Kristoffersson och Lövgren tränade anfall mot mittfältarna Åkervall, M.Carlsson, Flingmark, Kubala och backarna Jansson, Leinar, Senften och Phiri. Damir Vitas är på väg tillbaka och tränade för fullt, medan Robert ”Lillen” Johansson eventuellt kan träna normalt igen om en vecka. Ett skönt besked för Johansson vars knäskada inte alls verkar lika allvarlig som det först befarades.

Noterbart är att Tabe, Lundblad, Jörgen och Burns tog det lugnt på träningen. De deltog inte alls i anfalls-/försvarsträningen med efterföljande taktiksnack som Wilson höll i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".