Trollhättan

Klartecken för bandyhall i Trollhättan

Bandyarenan Slättbergsbanan i Trollhättan kommer att byggas in. Trollhättans bandyklubb Gripen och kommunen presenterade i dag planerna.

Gripen Trollhättan har med hjälp av sponsorer samlat ihop de sex miljoner som Trollhättans stad ville ha för att sätta igång med bygget direkt - istället för 2012.

Den totala kostnaden för hallen beräknas bli mellan 35 och 40 miljoner kronor.

- Det var det budskapet vi fick från Trollhättans Stad, om vi fixar de här pengarna så tar de in ärendet. Och det har vi gjort nu, säger Owe Andersson som är projektledare åt Gripen för den så kallade Hall Trollhättan.

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan Gert-Inge Andersson, socialdemokraterna, vill inte lova för mycket. Men han säger att det finns goda förutsättningar nu när näringslivet ställer upp med förfinansiering.

Bandyhallen ska stå klar till premiären hösten 2009 och kommer att ha en publikkapacitet på mellan 3 000 och 5 000 åskådare.

Anders Ekwing
anders.ekwing@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".