Ökat stöd för vindkraft

Det blir allt fler som blir positiva till vindkraft. Det visar rapporten ”Åsikter om energi och kärnkraft” som är gjord av SOM-institutet i Göteborg.

Det är rusch i vindkraftsbranschen och vissa kommuner är överösta av förfrågningar om att få bygga vindkraftverk. Och den senaste undersökningen av folkopinionen visar också att allmänheten blir alltmer positiv till utbyggnaden.

Enligt rapportern ” Åsikter om energi och kärnkraft”  så vill nära 80% av 6000 tillfrågade att det ska satsas mer på vindkraft. 1999 var den siffran 74 %. Det är SOM-institutet i Göteborg som gjort undersökningen. 

Trots att vindsnurrorna är populära är det inte lika många som vill ha dom i närheten av sitt eget hus. Knappt hälften av de tillfrågade kan tänka sig att ha utsikt över en vindsnurra. 

Allt pekar på att det blir en rejäl vindkraftsutbyggnad fram till 2020 och enligt en annan undersökning från energimyndigheten finns det enorma möjligheter till utbyggnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".