Dals-Ed

Dalslandspolis kritisk till egna organisationen

Nu säger han ifrån igen - en av de ensamma poliserna i yttre tjänst i Dalsland - Mats Hansson i Ed. I en debattartikel i tidningen Bohusläningen idag efter vår serie om polisbristen i förra veckan, slår polisinspektör Hansson ner på vad han kallar polisens blanketthysteri.

- Man får inte jobba som polis, utan man jobbar som skrivbordsbiträde, säger Mats Hansson till Sveriges Radio Väst.

- En avrapportering som tog en halvtimme för några år sedan, den tar en och en halv timme idag. Det är en massa olika blanketter.

I sin debattartikel idag i Bohusläningen under rubriken ”Ineffektiv polisverksamhet” vänder sig polisinspektör Mats Hansson direkt till sin chef i polisområde 4 i Uddevalla, polismästare Morgan Orvenholt, och skriver:

”Polisen har ett avrapporteringssystem som är rena stenåldern. Det har med ineffektiv och byråkratiserad verksamhet att göra. Jag tror att även polismästare Orvenholt vet detta”

Och Mats Hansson säger också till Sveriges Radio Väst att många poliser drar sig för den omfattande rapporteringen. Det kan få till följd att poliser låter bli att rapportera vissa saker. De orkar inte med, helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".