Färgelanda

Minskad polisnärvaro - trots löfte om fler poliser

För två år sedan lades polisstationen i Färgelanda ner - trots befolkningens protester. Men polisledningen i Uddevalla lovade samtidigt att polisens närvaro i Färgelanda - trots stängningen - skulle öka väsentligt. Det fick invånarna polismästarens ord på. Hur gick det? Har löftet hållits? Inte om man ska tro ett flertal färgelandabor, som Sveriges Radio Väst talat med.

6 000 årliga resurstimmar, motsvarande fyra heltidspoliser, skulle delvis förläggas till Färgelanda under dygnets alla timmar.

De säger i stället samfällt att polisens synliga närvaro i Färgelanda minskat under de senaste två åren, sedan den lokala polisstationens stängning.

Det säger två företagare med var sin butik i centrum av Färgelanda tätort, Dick Jonefeldt och Bengt Pettersson. Och får medhåll av två andra: Sigbritt Karlsson och Birgitta Hammarberg.

– Polisen kom inte ens hit när jag hade inbrott, säger Dick Jonefeldt. Det tycker jag är dåligt.

Text: Jan Gustafsson 
Epost:
jan.gustafsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".