Sport

Operation för "Lillen"

Fotboll. Ljungskile SK:s vänsterback Robert ”Lillen” Johansson kommer att opereras imorgon i sitt skadade knä, men tvärtemot vad det kan låta som är det ett positivt besked. Det handlar om så kallad artroskopi (titthålsoperation) och om det vill sig väl kan han träna fotboll igen om tio dagar. 

Det har varit många besked fram och tillbaka sedan Robert Johansson skadade knäet i matchen mot Sundsvall i allsvenskans fjärde omgång i mitten av april. Först såg det illa ut, sedan kom en mera optimistisk prognos som i sin tur kom att bytas mot en ny negativ variant sedan vänsterbacken slagit upp sin skada på nytt, för en vecka sedan, när han skulle börja träna igen.

Hela tiden har ledbandet sagts vara problemet men LSK:s tränare David Wilson avslöjar idag för Radio Väst att läkaren nu misstänker att det handlar om en lös benflisa som finns i knäet. Enligt Wilson kan den ha kommit dit när Johansson opererades för ett trasigt korsband våren 2007.

– Om det är det kan han kanske vara tillbaka om tio dagar, säger Wilson. För en vecka sedan pratades det om sex veckors konvalecens för Johansson.

Vitas också allt bättre
När det gäller den andra spelaren i LSK:s sjukstuga, Damir Vitas, ser det också väldigt positivt ut. Kroaten Vitas rehabträning går allt bättre och tanken är nu att han ska spela i en U 21-match på tisdag. Det blir i så fall hans första framträdande sedan han skadade sig på Cypern i mitten av mars.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00