Sport

Ödesvecka för Ljungskile SK Inför: LSK - Gefle

Imorgon spelar Ljungskile mot bottenlaget Gefle i allsvenskan. Matchen spelas på hemmaplan och för första gången den här säsongen är LSK favorittippat i mångas ögon.

– Jag tror inte att alla förstår hur viktig den här matchen är, säger LSK:s formspelare nummer ett Andreas ”Kärna” Kristoffersson.

Jörgen Wålemark fyller i:

– För oss är den här matchen jätteviktig. Det vore skönt om vi kunde hålla Gefle på behörigt avstånd.

Ljungskile möter Gefle imorgon, sedan Halmstad BK borta på onsdag följt av IFK Norrköping (en annan bottenkonkurrent) hemma på söndag. Därefter blir det uppehåll i allsvenskan i åtta veckor på grund av EM.

– Vi har begärt en stor stor insats från spelarna nu, sen kan de få vila upp sig. De får gå ut och ge allt, säger tränaren David Wilson.

Dålig utdelning för Gefle
Gefle har öppnat svagt i allsvenskan och bara vunnit en match hittills (mot Norrköping i den andra omgången). Dessutom åkte laget i veckan ur Svenska Cupen mot division ett-laget Carlstad United. Om LSK lyckas vinna imorgon skulle det skilja åtta poäng mellan lagen och det skulle också vara garanterat att Gefle ligger efter Ljungskile under EM-uppehållet.

– Vår inställning är att det kommer att pågå till den sista omgången. Även om vi skulle ha några poäng till godo på vissa lag inför EM-uppehållet så återstår det ändå 19 omgångar och mycket kan hända, säger David Wilson.

Inga nya skador eller avstängningar
Skadeläget i laget ser ljust ut. Spelarna har haft ledigt i några dagar sedan matchen mot Djurgården och på söndagens träning, som bedrevs på förmiddagen i ett värmande solljus, kunde alla delta som planerat. De enda som saknas imorgon är Damir Vitas och Robert Johansson.

Gefle, som är en av Sveriges mest anrika idrottsföreningar med 126 år på nacken, tränade också idag på hemmaarenan Strömvallen och reser till Bohuslän med ett något stukat självförtroende. I flera matcher har laget preseterat bra utan att få med sig några poäng. Så var det exempelvis i senaste omgången när AIK vann med 1-0 just på Strömvallen.

Gefle avancerade till allsvenskan inför säsongen 2005, samma år som LSK avancerade till Superettan. Sedan dess har laget, till mångas förvåning, lyckats hålla sig kvar.

Tänkbar startelva för Ljungskile:

M. Slawuta
C. Zarkovic M. Senften D. Leinar R. Jansson
A. Augustsson A. Kitic M. Smedberg-Dalence
N. Löfgren J. Wålemark A. Kristoffersson

Avspark för matchen sker 19:00 imorgon. Matchen kan du följa i P4 eller också via webradion på där du får hela matchen från avspark till slutsignalen.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00