Sport

Mellerud behåller serieledningen Oddevold förlorade chockartat

Melleruds IF tog en ny seger i division två-fotbollen på söndagen. Matchen mot Ahlafors borta slutade med seger 1-0 och MIF fortsätter att övertyga. Efter fyra omgångar leder dalslänningarna serien.

– Men vi tar en match i taget, svarar tränaren Peter Svensson på frågan om laget till och med kan vinna division två.

För Oddevold, Radio Västs andra lag i samma serie, ser det tyngre ut. Uddevallalaget åkte på årets första förlust hemma mot Fässberg och det skedde under chockartade former. 0-3 slutade matchen.

– Jag vet inte vad man ska säga, det är tungt. Vi kunde gjort både 2 och 3-0 innan de gör sitt första mål, säger en uppgiven Stefan Vennberg som är tränare för IKO.

Oddevold dominerade stort spelmässigt och skapade massor av chanser. Men oförmågan framför mål var påfallande och den risk som alltid finns för ett lag som pressar på hårt blev tydlig när Fässberg kontrade in 1-0 i den 72:a minuten. Därefter föll Oddevold ihop.

– Det är en tråkig förlust. Vi har många chanser, får inte dit den och de gör sedan ett riktigt skitmål, säger lagkaptenen Jonas Larsson.

Oddevold ligger kvar på fem poäng medan Mellerud toppar på tio efter fyra spelade omgångar. MIF:s mål mot Ahlafors gjordes av Argjend Mollapolci.