Strömstad

Frida Svensson siktar på medalj i OS

Under OS i Aten 2004 kom hon åtta, vid VM i Japan blev hon femma och för två år sedan knep hon ett VM-brons i engelska Eton. I höstas blev hon uttagen till att tävla i OS i Peking i rodd i klassen singlesculler, alltså enmansrodd. Det handlar om OS-hoppet och Strömstadsbon Frida Svensson, 26 år, som har siktet inställt på medalj i år.

- Jag vill se mig som en av de sex i finalen i OS. Målet är att hamna där. Det kommer att krävas att jag presterar på absolut topp och göra något som jag inte gjort innan. Jag vet att jag kan detta och jag har tränat för det. Om allt faller på plats tror jag att jag klarar av att ta medalj, säger Frida Svensson.

Frida Svensson,  bor i Strömstad men tävlar för Falkenbergs Roddklubb. Hon tränas av den OS-meriterade Johan Flodin som också är lärare på roddgymnasiet i Strömstad.

I helgen är det dags för hennes första väldscupstävling för i år som kommer att gå av stapeln i tyska Munchen på den den gamla osbanan från 1972.

Rodd som sport är mycket liten i Sverige och tillväxen av roddare är låg. Men ändå tror Frida Svensson att hennes insatser kommer att öka intresset för sporten i framtiden:

- Jag hoppas att mina insatser kommer att öka intresset för sporten. Men även om jag är ”OS-Frida” med folket så är jag som vilken idrottare som helst, säger Frida Svensson avslutningsvis.

Text: Thomas Graf
Epost:
thomas.graf@sr.se
Telefon: 0522-67 00 52