Sport

Slutresultat: Halmstad BK - LSK 3-2 (1-0)

Ljungskile möter Halmstad på bortaplan i allsvenskans tionde omgång. Radio Västs fotbollsreporter Stefan Elofsson uppdaterar minut för minut ifrån Örjans Vall.

Jörgen Wålemark spelar på topp med Jon Lundblad och Cedomir Carkovic bredvid sig. Andreas ”Kärna” Kristoffersson är bänkad.

Ställningen i halvtid 1-0 efter mål av Anselmo. ”Kärna” har reducerat två gånger för LSK.

18:45 Jörgen Wålemark finns alltså med i startelvan, tvärtemot många tips. Däremot är Andreas ”Kärna” Kristoffersson åsidosatt efter en ganska svag match senast. Solen skiner och det känns som juli. Gräsmattan är oantastlig. Fotbollförutsättningarna är perfekta.

18:49 Fullständiga startelvor kommer strax.

LSK:s uppställning:

M. Slawuta
E. Phiri D. Leinar M. Senften R. Jansson
A. Kitic M. Kubala M. Smedberg-Dalence
C. Zarkovic J. Wålemark J. Lundblad

På bänken: C. Burns, A. Kristoffersson, D. Åkervall, N. Löfgren, E. Tabe

HBK:s uppställning:

M. Sahlman
J. Westerberg P. Larsson T. Zvirgzdauskas T. Jönsson
M. Fribrock S. Johansson A. Johansson M. Olsson 
Anselmo E. Kujovic

18:56 Spelarna har kommit in på planen och det måste sägas återigen; VILKA FANTASTISKA FOTBOLLSFÖRUTSÄTTNINGAR. Halmstad har alltså inte gjort mål på nästan tre matcher och suktar efter att få visa upp sig från sin bästa sida inför hemmapubliken. I LSK saknas Anders Augustsson på grund av en lättare lårskada.

3 min Ljungskile inleder ganska piggt. Michal Kubala ser tänd ut och har brutit två HBK-anfall. Jörgen Wålemark var på väg igenom också men blåstes av för offside.

4 min MÅL! HBK tar ledningen genom Anselmo. Sebastian Johansson får avancera ostört genom mittfältet utan att någon går på honom och han kan utanför Ljungskiles straffområde enkelt spela till Anselmo i högerläge. Brassen avslutar på ett tillslag förbi Michal Slawuta.

5 min Bra kvitteringsläge för LSK. En lång högerhörna når Martin Smedberg vid den bortre stolpen. Smedberg spelar till Kubala som skjuter över från 20 meter.

11 min Bra frisparksläge för LSK ute till vänster. Kubala slår den inåtskruvad mot den bortre stolpen där Smedberg nickar bakåt på en helt tom yta vid straffpunkten. Där är dock ingen grönklädd spelare och HBK kontrar - utan resultat.

13 min Wålemark avslutar inne i straffområdet men får ingen träff. Bollen rullar utanför.

15 min Supporterföljet är stort idag. Jag har inte sett fler gröna fans på en bortamatch sedan Landskrona i höstas och då var det något slags informellt rekord. Bra stämning på läktarplats och det är LSK Fans som leder!

17 min Markus Senften halkar i gräset och Andreas Johansson får skjuta från 20 meter. Skottet går över men publiken tänder till.

19 min Halmstad etablerar tryck. Markus Senften får slå bort bollen i panik ur straffområdet sedan Kitic sparkat hål i luften.

25 min Matchen är jämn men Halmstad anfaller med fler spelare när de går på offensiven och hemmalaget känns därför farligare.

30 min Det blir ett uppehåll i spelet efter en halvtimma på grund av att domaren Marti Ingvarsson måste få behandling vid sidan av planen. Spelarna i de båda lagen passar på att dricka vilket förstås är nödvändigt i den här värmen.

34 min Spelet är igång igen. Ljungskile måste nog tänka ut ett annat sätt att anfalla på än att spela långt på Jörgen Wålemark vilket är nästintill den enda metoden just nu. Wålemark kammar noll mot den väldiga Zvirgzdauskas i HBK:s mittförsvar.

37 min Alex Kitic bryter igenom och tar sig fram mot straffområdet. Väl där verkar han inte riktigt kunna bestämma sig för om han ska avsluta själv eller spela bollen och det blir då ett mellanting som Jörgen Wålemark inte kan nå.

39 min Markus Senften får chansen att kasta långt för första gången. Inkastet kommer från vänster, två HBK-spelare hoppar in i varandra och bollen går ut till Michal Kubala som skjuter utanför.

42 min Andreas Johansson kommer in i LSK:s straffområde till vänster med bra fart. Anselmo är fri i mitten men Leinar står för en utmärkt brytning och den fina chansen går om intet för hemmalaget.

43 min Matchens första varning går till Halmstads nummer 3 Jesper Westerberg som fäller Jon Lundblad när denne är på väg förbi.

45 min Ljungskile spelar sig fram fint längs högerkanten och får en hörna. För andra gången (!) i matchen slår Cedomir Zarkovic den på ett sådant sätt att den aldrig är över kortlinjen och HBK får en inspark till skänks.

HALVTID

Spelet är ännu inte igång men det verkar som om LSK gör två byten. Andreas Kristoffersson och Niclas Löfgren är på väg in.

46 min Ljungskile gör två byten. Ut går Jon Lundblad och Jörgen Wålemark. In kommer Niclas Löfgren och Andreas ”Kärna” Kristoffersson. (Faktum är att det också skett ett domarbyte. Martin Ingvarsson kunde alltså inte fortsätta efter sin skada från den första halvleken. Adnan Jukic är nu huvuddomare istället).

48 min Det är tydligt att David Wilson beordrat hög press inför den andra halvleken med löpstarka spelare som Niclas Löfgren och Andreas Kristoffersson på plan. Återstår att se om HBK kan spela sig förbi den.

56 min MÅL! Ljungskile är inne i en bra period men HBK ställer om snabbt och Emir Kujovic tar emot en boll utanför straffområdet och avslutar själv med högerfoten. Bollen går in till höger om Slawuta som slänger sig utan att komma nära.

62 min Michal Kubala varnas för en tuff tackling och missar därmed matchen mot Norrköping.

67 min MÅL! Halmstad gör 3-0 sedan Jesper Westerberg trollat sig fram på högerkanten med en läcker Ronaldinhodribbling (ja, faktiskt). Hans passning snett-inåt-bakåt når först inte till rätt adress men efter att LSK tvekat i försvaret hamnar bollen hos Marcus Olsson som slår in den via stolpen.

69 min LSK verkar lite uppgivet. Richard Jansson kommer på efterkälken och tacklar en motspelare tufft. Publiken och HBK-bänken blir upprörd men domaren låter korten stanna i fickan och det hela slutar med att Tommy Jönsson varnas för protest.

69 min LSK gör också ett byte. Daniel Åkervall kommer in. Ut går Martin Smedberg-Dalence. Ljungskile spelar nu 4-4-2.

80 min MÅL! Andreas Kristoffersson springer i en båge ut till höger och får i perfekt läge en passning från Richard Jansson. Helt plötsligt är ”Kärna” fri och han slår bollen mellan benen på Marcus Sahlman.

86 min Ljungskile försöker men når inte fram. HBK har full kontroll. Markus Senften har kastat två långa inkast sedan målet men ingen utdelning.

87 min MÅL! Det skulle jag aldrig ha sagt. En högerhörna från Michal Kubala skarvas till den bortre stolpen där Andreas Kristoffersson nickar in ytterligare en reducering.

92 min Vi spelar på övertid och Halmstad har bollen under kontroll på offensiv planhalva. En minut kvar.

SLUT!

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00